Blog

DAO vs DTO

DTO (Data Transfer Object) and DAO (Data Access Object) are both design patterns used in software engineering, but they serve different purposes. DTO is used to transfer data between layers of an application or between different applications. It is a simple object...

GitHub Enterprise Server 3.0 tani eshte i disponueshem

Sot u lajmerua disponueshmëria e përgjithshme e GitHub Enterprise Server 3.0. Gjatë fjalës kryesore të GitHub Universe 2020, është ndryshimi më i madh ndonjëherë në Enterprise Server. Çdo kompani që përdor GitHub tani mund të marrë në mënyrë të sigurt idetë nga kodi...

Tesla blen 1.5 miliard dollare ne bitcoin, planifikon ta pranoje ate si pagese

Tesla njoftoi të hënën se ka blerë 1.5 miliard dollarë bitcoin. Në një regjistrim me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim, kompania tha se bleu bitcoin për "më shumë fleksibilitet për të diversifikuar më tej dhe për të maksimizuar kthimet e parave tona". Tesla...

Hakerat rusë komprometuan klientët e Microsoft-it përmes palëve të treta, duke vënë në rrezik email-et dhe të dhëna të tjera

Hakerët e qeverisë ruse kanë kompromentuar klientët e Microsoft-it në cloud dhe kanë vjedhur email nga të paktën një kompani e sektorit privat, sipas njerëzve të njohur me këtë çështje, një zhvillim shqetësues në fushatën e vazhdueshme të Mosrespektimit Kibernetik i...