Trendet e 2019-ës për Web Design

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

20/02/2019

Dizajni i faqes së internetit është kompleks dhe dinamik.

Nëse doni që faqja e internetit të duket mirë atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe dizajnit.Dizajni vlen jo vetëm për perceptimin vizual, por edhe për lehtësim në përdorim.

Pse duhet t’i përdorim trendet e dizajnit të vitit 2019?

Markat moderne tentojnë të maksimizojnë bashkëveprimin me përdoruesit. Prandaj, dizajni i faqes së internetit duhet të transmetojë emocione. Nëse doni cilësi të lartë, nuk mjafton që të keni foto të mira. I gjithë koncepti duhet të shoqërohet me një sfond të caktuar emocional. Suksesi i shitjeve përmes rrjetit social Instagram e konfirmon këtë trend.

Video me ekran të plotë si një element i përshtatshëm dhe informativ për një faqe interneti

Gjatë vitit 2019 do vëreni shumë përdorime të video-ve në faqet e internetit. Ata janë informues dhe të përshtatshëm. Përdoruesi nuk ka nevojë të lëvizë faqen nga lart poshtë për të marrë informacionin e dëshiruar. Ai mund ta marrë atë informacion në videon që keni dhënë. Më parë, videot përdoreshin nga faqet që kishin popullaritet të lartë pasi ngarkesa e faqes është më madhe.

Format gjeometrike i japin origjinalitet faqes së internetit

Përdorimi i formave të ndryshme gjeometrike në web design nuk është një trend i ri. Filloi të shfaqej rreth vitit 2016 dhe më pas filloi të fitonte popullaritet.Të njëjtën gjë do të vazhdojë ta bëjë dhe në 2019. Siç tregon praktika, përdoruesit janë shumë miqësorë me faqet e internetit që janë projektuar në këtë mënyrë.Një dizajn i thjeshtë i formave gjeometrike do të befasojë këndshëm përdoruesit.

Cinemagraphs si një zëvendësim i shkëlqyer i GIF

Ndonjëherë cinemagraphs gabimisht ngatërrohen me animacionin e zakonshëm gif, por në fakt ka dallime midis këtyre dy efekteve. Cinemagraphs janë foto statike që përmbajnë vetëm një element të vetëm dinamik. Për shembull, mund të jetë një përbërje statike e një tavoline në një kafe, jashtë dritares së së cilës shkon një taksi. Kjo ide do ishte e përkryer për shërbimin taksi. Ju gjithashtu mund të shpikni shumë ide të tjera interesante që mund të zbatohen me ndihmën e efekteve moderne të kompjuterit. Elemente të tilla si GIF apo cinemagraphs tërheqin vëmendjen e vizitorëve. Ata i inkurajojnë ata që të njihen me pjesën tjetër të përmbajtjes së faqes. Një tjetër trend aktual është dhe grafika 3D.

Ngjyra të ndritshme

Ky trend nuk e ka humbur popullaritetin për shumë vite.
Në kombinim me një dizajn të thjeshtë e bën të duket një faqe interneti më moderne. Ju mund të përdorni paletat e ngjyrave të Google për një zgjedhje të shpejtë dhe efikase. Sfondi i faqes me gradient krijon përshtypjen e një faqeje unike. Por kini kujdes. Gradient është një element shumë kompleks. Përdorimi i saj kërkon përvojë dhe profesionalizëm.

Dizajn i thjeshtë dhe font i veçantë

Font-et unike janë shumë të popullarizuara në industrinë e web design. Sidomos, nëse është një kombinim i një fonti të veçantë dhe një dizajni minimalist. Bëni kujdes! Sa i përket fontit unik , ajo ndikon dukshëm në perceptimin e informacionit nga përdoruesit. Nëse hartuesit më të hershëm të internetit ishin të mendimit se fonti duhet domosdoshmërisht të jetë i thjeshtë, tani ata janë larguar nga ky mendim.

Minimalist dhe me butona të tejdukshëm

Dizajni minimal përdoret për të marrë informacion të qartë dhe të strukturuar në mënyrë që të mos shqetësojë vizitorët. Prandaj, dizajni minimal në kombinim me butonat e tejdukshëm nuk është vetëm i rëndësishëm nga tendenca, por edhe funksional.

Forma natyrale dhe me efekte

Ky lloj dizajni filloi të përdorej gjerësisht vitin e kaluar. Tani është ngulitur fort dhe përdoret në mënyrë aktive edhe nga gjigantë të tillë si Google, Facebook, Twitter etj. Ky lloj dizajni është i suksesshëm në qoftë se përshtatet me ngjyra të ndryshme.

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Optimizimi i imazhit ka të bëjë me zvogëlimin e madhësisë të imazheve tuaja sa më shumë që të jetë e mundur pa prishur...

0 Komente