Libra qe duhen lexuar nga zhvilluesit e programeve!

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

15/10/2020

Nese nuk ju pelqen te lexoni, atehere ju nuk keni gjetur librin e duhur akoma!

1. Clean Code

Autori: Robert Martin
Numri faqeve: 464

Pasi te keni lexuar kete liber, ju do te mesoni te njihni diferencen midis nje kodi te mire/sakte ose te keq/jo te duhur, si te shkruani kod te mire dhe si te tranformoni kodin e gabuar ne ate te sakte.

2. Code Complete

Autori: Steve McConnell
Numri faqeve: 960

Ky liber do ju ndihmoje te dizenjoni per nje kompleksitet ne minimum dhe nje kreativitet ne maksimum. Te zgjidhni ceshtje kritike shpejt dhe sakte, si dhe te beni debug te problemeve shpejt dhe ne menyre efektive.

3. Think Like A Programmer

Autori: V. Anton Spraul
Numri faqeve: 256

Duke lexuar kete liber, ju do te mesoni si te ndani problemet ne komponent diskrete, si te zgjidhni nje strukture te dhenash perfekte per nje pune te caktuar dhe si te beni shumicen e kodit te ri-perdorshem.

4. The Pragmatic Programmer

Autori: David Thomas dhe Andrew Hunt
Numri faqeve: 352

Ky liber ilustron qasjet me te mira dhe grackat kryesore te aspekteve te ndryshme te zhvillimit te softuereve.

5. The Passionate Programmer

Autori: Chad Fowler
Numri faqeve: 218

Ne kete liber, do te mesoni si te beheni nje sipermarres, te drejtoni karrieren tuaj ne drejtimin e zgjedhjeve tuaja, si dhe te mesoni si te ndertoni karrieren tuaj si zhvillues softuer hap pas hapi.

6. The Clean Coder

Autori: Robert Martin
Numri faqeve: 242

Ky liber eshte i mbushur me keshilla praktike, rreth gjithckaje, duke nisur nga vleresimi dhe kodimi deri ne ri-faktorimin dhe testimin. Mbulon shume me shume se teknikat; Eshte rreth qendrimit.

7. Introduction To Algorithms

Autori:CLRS
Numri faqeve: 1292

Libri kombinon ashpersine dhe gjitheperfshirjen dhe mbulon nje rang te gjere te algoritmave ne thellesi, gjithashtu ben disenjimin e tyre dhe analizon aksesimin e tyre ne te gjithe nivelet e lexuesve.

Nese keni sugjerime, komentoni me poshte dhe do perditesojme postimin 😊

Shperndajeni me miqte tuaj, te interesuar rreth botes se programimit.

#techalb


Si te optimizojme imazhet per SEO?

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Optimizimi i imazhit ka të bëjë me zvogëlimin e madhësisë të imazheve tuaja sa më shumë që të jetë e mundur pa prishur...

Si te beheni nje programues ne 2020?

Si te beheni nje programues ne 2020?

Një qëllim i vendosur siç duhet është arritur gjysma e rrugës! Kuptoni rolin Perpara qe te angazhoheni per tu bere nje...

0 Komente