Si te beheni nje programues ne 2020?

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

16/05/2020

Një qëllim i vendosur siç duhet është arritur gjysma e rrugës!

Kuptoni rolin

Perpara qe te angazhoheni per tu bere nje programues, fillimisht duhet te kuptoni se cfare perfshin ky rol. Ju mund te shikoni disa artikuj te lidhur me kete dhe te rishikoni pershkrimet per kete lloj pune.

Percaktoni qellimet tuaja

Pasi te keni kuptuar se cfare nje programues ben, ju duhet te kuptoni gjithashtu se perse doni qe ju te beheni nje i tille. Ju duhet te percaktoni qellimet tuaja afatshkurtera dhe ajo afatgjata pergjate udhetimit tuaj si programues.

Mesoni bazat

Se pari, ju duhet te mesoni bazat e zhvillimit te software-ve.

 • Bazat e dizenjimit te algoritmeve
 • Konceptet thelbesore te programimit
 • Strukturat themelore te te dhenave

Zgjidhni rrugen tuaj

Pastaj zgjidhni rrugen se ne cilen fushe do te pelqenit te punonit.

 • Zhvillimin e aplikacioneve Web
 • Zhvillimin e aplikacioneve Mobile
 • Inteligjenca Artificiale
 • Etj…

Zoteroni aftesite e duhura

Pas zgjedhjes se fushes qe ju intereson me teper, ju duhet te mesoni mjetet dhe teknologjite qe nevojiten ne ate fushe specifike.

 • HMTL, CSS, Javascript, …
 • Swift, Kotlin, …
 • Python, R, …

Ndertoni nje rezyme

Per te arrire nje pune si nje programues, zakonisht ju duhet nje portofol me projekte, pra ne kete menyre rekrutuesit do te shikojne dukshem disa nga aftesite e tuaja.

 • Projekte Open Source
 • Website personal
 • Praktikat

Qendroni duke mesuar

Perpjekjet tuaja nuk duhet te ndalojne sapo ju keni gjetur punen. Programuesit e suksesshem behen pjese e pandashme e leximit dhe mesimit per te gjithe jeten dhe ky eshte mentaliteti qe duhet te adoptoni.

Cili eshte qellimi juaj me i madhe per 2020?

Ndani mendimet tuaja. Ne do te deshironim te degjonim nga ju!

#techalb

1 Comment

 1. John Doe

  E fundit me e veshtira. Qendroni duke mesuar 😐