Hakerat rusë komprometuan klientët e Microsoft-it përmes palëve të treta, duke vënë në rrezik email-et dhe të dhëna të tjera

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

25/12/2020

Hakerët e qeverisë ruse kanë kompromentuar klientët e Microsoft-it në cloud dhe kanë vjedhur email nga të paktën një kompani e sektorit privat, sipas njerëzve të njohur me këtë çështje, një zhvillim shqetësues në fushatën e vazhdueshme të Mosrespektimit Kibernetik i Moskës që synon agjensi të shumta amerikane dhe rrjete kompjuterike të korporatave.

Ndërhyrjet duket se kanë ndodhur përmes një partneri të korporatës Microsoft që merret me shërbimet e aksesimit te Cloud, thanë ata që e njohin kete çështjen. Ata nuk identifikuan partnerin ose kompaninë që dihet se u janë vjedhur postat elektronike. Ashtu si të tjerët, këta njerëz folën në kushte anonimiteti për të diskutuar atë që mbetet një temë tepër e ndjeshme.

Linku origjinal.


0 Komente