Microsoft po blen GitHub! Një e ardhme e ndritshme për GitHub.

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

06/06/2018

Unë jam shumë i emocionuar të njoftoj se Microsoft po fiton GitHub dhe pret që marrëveshja të mbyllet deri në fund të vitit. Ndërkohë që ende do të duhen disa muaj për të përfunduar, ne dëshironim të ndajmë lajmin sa më shpejt që të ishim në gjendje. Kur filloi GitHub para dhjetë vjetësh, unë kurrë nuk do ta kisha imagjinuar këtë titull. Git ishte një mjet i fuqishëm, por i ngrohtë dhe Microsoft ishte një kompani shumë e ndryshme. Burimi i hapur dhe biznesi, njerëzit thanë në atë kohë, të përziera, si dhe nafta dhe uji. Ne nuk pajtohemi. Si zhvillues, e dinim që kjo ishte një ndarje e rreme – ne kishim përdorur me sukses softuer me kod të hapur në një mjedis biznesi për një kohë të gjatë. Ajo që na duhej me të vërtetë ishte një mënyrë më e lehtë për të punuar me të tjerët pavarësisht nëse kodi ishte publik, privat ose diçka në mes. Ne donim ta bëjmë atë duke përdorur Git, kemi dashur që dikush në botë të jetë në gjendje të bashkohet dhe ne nuk duam që ajo të kushtojë para nëse ishte burim i hapur. Kështu që krijuam GitHub.

Keto dhe shume fjali te tjera i ka shkruar @defunkt CEO & Co-Founder, GitHub pra themeluesi i GitHub. Gjithsesi postimin e plote mund ta lexoni ne kete link.

Dhe ne shpresojme qe Microsoft te vazhdoje plotesimin ne cdo aspekt te GitHub dhe te kete ngritje si cdo platforme tjeter qe Microsoft ka blere ose ka krijuar! #techalb.al

0 Komente