Njerëzit janë duke punuar me orë më të gjata gjatë pandemisë

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

29/11/2020

Të punosh nga shtëpia është më pak çliruese nga sa shpresonin shumica.

Shume njerëz parashikuan një jetë gënjeshtrash dhe dreka të gjata kur mbylljet me covid-19 detyruan zyrat e tyre të mbylleshin dhe puna nga shtëpia u bë rutinë. Në Britani 47% e punëtorëve kaluan me largësi në Prill, krahasuar me një mesatare prej rreth 14% në 2019, sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare. Në tetor, katër muaj pasi bllokimi i parë ishte lehtësuar, shifra ishte ende 27%. Por realiteti ka rezultuar më pak i lumtur se ëndrra. Udhëtimet ditore janë zëvendësuar me email dhe takime video të pafundme. Një raport i ri zbulon se njerëzit në të gjithë botën po punojnë për më gjatë, mesatarisht, sesa kanë punuar para pandemisë.

Studiuesit në Atlassian, zhvillues softuer, shikuan sjelljen e përdoruesve në 65 vende. Ata regjistruan herët e para dhe të fundit që njerëzit ndërvepronin me softuerin gjatë një jave, dhe e morën këtë si një masë të ditës së tyre të punës. Ata zbuluan se orari i punës filloi të zgjatet në mars, kur shumica e vendeve perëndimore futën masa bllokimi. Në prill dhe maj, dita mesatare e punës ishte 30 minuta më e gjatë se ajo që ishte në janar dhe shkurt (shih grafikun). Pjesa më e madhe e mundit shtesë priret të jetë në mbrëmje.

Linku origjinal.


0 Komente