Sikurse Google, edhe Apple lëshon shërbimin e ri për trendet e të dhënave për lëvizjen e njerëzve

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

19/04/2020

Të martën, Apple lëshoi një mjet të ri për trendet e të dhënave të lëvizshmërisë për të siguruar informacion qeverive lokale dhe autoriteteve shëndetësore ndërsa përpiqen të zbusin përhapjen e Covid-19.

Kompania amerikane tha që të dhënat dhe depërtimet mund të jenë të dobishme si një themel për politikat e reja publike, duke treguar ndryshimin në vëllimin e njerëzve që vozisin, ecin ose marrin transportin publik në komunitetet e tyre.

Ashtu si Google, pasqyrat e Apple janë të kërkueshme nga vendi, rajoni dhe qyteti.

Për dallim nga mjeti i lëshuar nga Google, raportet e lëvizshmërisë së Apple publikohen çdo ditë dhe pasqyrojnë kërkesat për udhëzime në Apple Maps.

Kompania ka thënë se të dhënat e grumbulluara në këtë raport të ri nuk shoqërohen me Apple ID të përdoruesit dhe se kompania nuk mban një histori se ku kanë qenë përdoruesit.

Kompania tha që të dhënat dërgohen nga pajisjet e përdoruesve në shërbimin e hartave me identifikues të rastësishëm, rrotullues, në mënyrë që Apple të mos ketë një profil të lëvizjeve ose kërkimeve të ndonjë përdoruesi.

0 Komente