iPhone 12 Pro Max humbet ndaj OnePlus 8T në provën e kamerës së verbër të MKBHD

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

03/12/2020

Çdo vit, YouTube-i i famshëm Marques Brownlee – i njohur më mirë si MKBHD – ndan testin e tij të kamerës së verbër të smartphone-it bazuar në zgjedhjen e ndjekësve të tij në internet. MKBHD sapo ka postuar testin e tij të kamerës së verbër në vitin 2020 dhe çuditërisht, iPhone 12 Pro Max humbi nga OnePlus 8T në raundin e parë.

Testi nuk është shkencor dhe konsiston vetëm në zbulimin e asaj fotografie që njerëzit mendojnë se bazohet më mirë vetëm në imazhe pa ndonjë referencë tjetër. Marques shpërndau fotot në rrjetet e tij sociale disa ditë më parë në mënyrë që ndjekësit e tij të mund të votonin për fotot që preferonin.

Fotografitë janë realizuar me 16 smartphone të ndryshëm, duke përfshirë Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Pixel 5, Huawei Mate 40, iPhone SE të Apple dhe iPhone 12 Pro Max. Për habinë tonë, të dy iPhone humbën ndaj rivalëve të tyre në provën e kamerës së verbër.

Kamera iPhone SE u krahasua me kamerën Moto Edge +, por ndjekësit e MKBHD zgjodhën foton Moto Edge + si më të mirën. Pastaj, fotografia e bërë me iPhone 12 Pro Max u vendos krah për krah me një foto të bërë me OnePlus 8T – e cila gjithashtu fitoi kundër iPhone.

Dy fotot më të mira bazuar në zgjedhjet e njerëzve u bënë me Zenfone 7 Pro dhe Xiaomi Mi 10 Ultra, dhe fituesi ishte Zenfone 7 Pro.

Marques shpjegon se fotot nuk janë redaktuar ose rregulluar para se të merreshin pasi ideja e testit është të zbulojmë se cili telefon mund të bëjë foton më të mirë duke përdorur vetëm kontrollet automatike. Ndërsa fotot e bëra me iPhone SE dhe Moto Edge + janë shumë të ngjashme, fotografia e bërë me kamerën iPhone 12 Pro Max ishte e ekspozuar shumë në dritare, ndërsa OnePlus 8T bëri një punë më të mirë me HDR-në e tij.

Ai gjithashtu përmend se gjërat si ekspozimi, ekuilibri i bardhë dhe ngopja zakonisht përcaktojnë se si njerëzit e shohin një foto dhe më pas zgjedhin se cila duket më mirë. Megjithëse fotot nga të dy iPhones kapën shumë detaje, temperatura e ngjyrës u bë më blu për shkak të qiellit prapa dritares – e cila ndikoi në të gjithë foton.

Ju mund ta shikoni të gjithë testin e verbër më poshtë:

#techalb


0 Komente