Mos mesoni keto gjuhe programimi ne 2020!

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

18/05/2020

Work Smarter,

Not Harder!

1. Objective-C

Gjuha e programimit Objective-C e Apple eshte 36 vite e vjeter tashme, gjithashtu eshte e qarte qe kompania e deshiron vdekjen e saj. 5 vite me pare, Apple lancoi Swift, eshte gjuhe e re dhe eshte nje gjuhe programimi e permiresuar per ekositemin e tyre software. Keshtu qe, nese nuk po punoni me nje kod te trasheguar, te mesuarit e Objective-C eshte nje vendim jo i mire.

2. Visual Basic

Visual Basic ka nje histori te gjate dhe te ilustruar qe daton qe nga viti 1991, por me lindjen e smartphone-ve dhe tablet-eve, dita e dites po zhduket. Ne fund te fundit, humbi konkurencen me gjuhen e programimit C#.

3. Perl

Perl ishte zhvilluar per here te pare ne vitin 1987 dhe u be shume popullor ne vitet me pas. Por popullariteti i Perl ka rene ne menyre te konsiderueshme per shkak te sintakses se c’rregullt, efikasitetit te ulet dhe suportit te limituar.

4. Haskell

Supozohet qe Haskell eshte drejtuar drejt nje perditesimi normal ne kete vit, 2020. U shfaq per here te pare 30 vite me pare dhe disa firma te shquara kane perdorur Haskel per te zbatuar programe jetesore ne nje pike ose ne nje tjeter. Gjithsesi, Haskel vazhdon te humbase popullaritet dhe praktikisht nuk ka asnje levizje zhvilluese rreth tij.

5. Cobol

Gjuha e programimit COmmon Business-Oriented Language (Gjuha e orientuar drejt biznesit) u shfaq per here te pare 61 vite me pare dhe ishte dizenjuar kryesisht per perdorim te bizneseve. COBOL vazhdon te jetoje ne qetesi ne disa sisteme te trasheguara qe jane te kushtueshme per tu perditesuar, por korporatat e medha po tregojne padyshim simptoma per te vazhduar me tej.


Jepni opinionin tuaj:

A mendoni qe vazhdon te kete vlere PHP per tu mesuar ne vitin 2020?

0 Komente