Microsoft tani vlen më shumë se Google

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

31/05/2018

Microsoft ka kaluar Google (Alphabet) në vlerësimin e tregut për herë të parë në tre vjet. Microsoft tani vlerësohet në 753 miliardë dollarë, ndërsa Alfabeti (kompania mëmë e Google) vlerësohet në 739 miliardë dollarë.

Kjo e bën Microsoft kompaninë e tretë më të vlefshme në botë, pas Apple dhe Amazon. Megjithatë, kjo do të jetë e përkohshme. Google fillimisht e kaloi Microsoft-in në vitin 2012, dhe palët kanë tregtuar pozicione disa herë gjatë viteve të fundit.

Megjithatë, mund të kuptohet se sa Microsoft ka përmirësuar çmimin e saj të aksioneve gjatë pesë viteve të fundit pasi që ish-CEO Steve Ballmer njoftoi planet e tij për të dalë në pension si CEO i Microsoft.

Çmimi i aksioneve i Microsoft është më shumë se dyfishuar që nga CEO Satya Nadella mori drejtimin e kompanisë katër vjet më parë.

Nadella ka rifokusuar Microsoft-in mbi teknologjitë ndër-platformë, cloud, inteligjencën artificiale dhe dëshiron të sigurojë të ardhmen e kompjuterëve kuantikë dhe pajisjeve të realitetit të përzier. Nadella ka asgjësuar përpjekjet e dështuara të Windows Phone, dhe kompania përgjithësisht është larguar nga koncepti që Windows-it të jetë në qendër të gjithçkaje që ofron.

0 Komente