Si te perdorni WooCommerce?

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

20/02/2019

WooCommerce zotëron miliona faqe eCommerce në mbarë botën, dhe është shtojca që kryeson listën e WordPress për eCommerce.

WooCommerce është i lehtë për t’u instaluar. Pronarët e bizneseve në mbarë botën janë në gjendje të përdorin këtë shtojcë WordPress si një mënyrë për të hapur një dyqan në internet.

Lexoni për të mësuar se si të përdorni WooCommerce për të filluar shitjen e produkteve për biznesin tuaj.

Si funksionon WooCommerce?

Kushdo që dëshiron të krijojë një dyqan në internet dhe ka nevojë për një platformë të aftë për të trajtuar të gjitha fazat e një transaksioni,atëherë WooCommerce është zgjidhja më e mirë.

Ashtu si shumë shtojca të WordPress,WooCommerce është plotësisht falas dhe mund të instalohet në çdo faqe të WordPress. Duke qenë se WooCommerce është një shtojcë, ajo integrohet në mënyrë të përsosur dhe shkon mirë me të gjitha pjesët e tjera të faqes. Pas instalimit të WooCommerce jepen detaje, statistika dhe raportime për menaxhimin e detyrave si shtimi i produkteve dhe menaxhimi i shitjeve.

Një zgjidhje e thjeshtë për eCommerce

WooCommerce është një platformë ecommerce plotësisht funksionale që përmban të gjithë komponentët e një dyqani në internet. Ashtu si vetë WordPress, Woocommerce mund të përditësohet vazhdimisht dhe të përshtatet për çdo nevojë përdoruesi, falë disponueshmërisë së lehtë të kodit të saj burimor dhe një komuniteti të madh të përdoruesve të gatshëm për të ndarë dije dhe ofruar ndihmë.

WooCommerce mund të përshtatet për t’u përdorur, kështu që nuk kërkohet njohuri për zhvillimin e faqes. Por, përdoruesit e avancuar mund të punojnë me kodin burimor për më shumë kontroll mbi funksionet dhe pamjen e tij. WooCommerce ofron të gjitha mjetet e nevojshme për të krijuar një dyqan në internet plotësisht funksional.

Shtojca bazë WooCommerce përfshin të gjitha elementet thelbësore të platformës eCommerce. Përdoruesit mund të personalizojnë pamjen e dyqanit dhe ta mbajnë atë në përputhje me markën e tyre dhe pjesën tjetër të faqes së internetit. Faqet e produkteve mund të shtohen sipas nevojës dhe përfshijnë opsione për shtimin e imazheve dhe informacioneve të produktit, ose për përfshirjen e kuponave zbritës. WooCommerce gjithashtu ofron shumëllojshmëri opsione pagesash.

Mund të shtohen shtojca që kryejnë një sërë detyrash specifike, si llogaritja e normave të transportit , analiza të ndryshme menaxhim inventari etj. WooCommerce është gjithashtu fleksibil pasi është i përshtatshëm për nevojat e bizneseve të vogla deri te të mëdha.

Përdorimi i WooCommerce

Instalimi i WooCommerce
Për të instaluar WooCommerce, do t’ju nevojitet një faqe ekzistuese WordPress. Ju mund ta shtoni direkt në faqen tuaj ekzistuese nga shtojcat e WordPress. WooCommerce konfiguron shpejtë pamjen e faqes, shton faqet e produkteve dhe vendos informacione për pagesën dhe dërgimin.

Ju mund të keni qasje në një shumëllojshmëri raportesh që tregojnë të dhëna, të tilla si performanca dhe trafiku i një faqe interneti, menaxhimi i dizajnit të dyqanit dhe listat e produkteve.

Shtimi i produkteve në WooCommerce

WooCommerce vjen me një sërë mundësish për shitjen e mallrave fizike dhe dixhitale. Nga dashboard klikoni ‘Products’ > ‘Add Product.’ Më pas mund të shtoni imazhe dhe informacion mbi produktin, si madhësia, ngjyra dhe çmimi. Informacioni i produktit mund të ndryshohet gjithmonë, dhe produktet mund të fshihen në çdo kohë.

Menaxhimi i Pagesave

WooCommerce ka zgjidhje për një gamë të gjerë të funksioneve të pagesave dhe të transportit. Extensions WooCommerce u mundëson përdoruesve të personalizojnë opsionet e monedhave botërore, mbledhjen e taksave dhe llogaritjen e normave të transportit.

Përmbushja e porosive përmes WooCommerce

WooCommerce ju lejon të mblidhni pagesat, si dhe të llogarisni kostot e transportit për destinacione në mbarë botën. Zgjerimet mund të shtojnë funksione të tilla si ndjekja e porosive dhe krijimi i faturave në PDF, mbushja e paketave dhe etiketave të transportit.

Për pronarët e bizneseve online që dëshirojnë përshtatje dhe kontroll të plotë mbi dyqanin e tyre dixhital, WooCommerce ofron të gjitha mjetet për krijimin e një dyqani online – plotësisht falas.

#techalb.al #webhost.al

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Optimizimi i imazhit ka të bëjë me zvogëlimin e madhësisë të imazheve tuaja sa më shumë që të jetë e mundur pa prishur...

0 Komente