GitHub Enterprise Server 3.0 tani eshte i disponueshem

GitHub Enterprise Server 3.0 tani eshte i disponueshem

Sot u lajmerua disponueshmëria e përgjithshme e GitHub Enterprise Server 3.0. Gjatë fjalës kryesore të GitHub Universe 2020, është ndryshimi më i madh ndonjëherë në Enterprise Server.

Çdo kompani që përdor GitHub tani mund të marrë në mënyrë të sigurt idetë nga kodi në prodhim pa lënë platformën. GitHub Actions, mjeti më i popullarizuar i CI në GitHub.com, tani është i disponueshëm në Server, së bashku me Paketat GitHub dhe kodin e fuqishëm dhe mjetet e skanimit sekret në GitHub Advanced Security. Lexoni më shumë rreth atyre veçorive këtu.

Jane inkorporuar reagimet e klientëve nga kandidatët për të përmirësuar GitHub Enterprise Server 3.0 në të gjitha aspektet: nga adresimi i streseve në rrugetimin e përdoruesve, te kapja e ngjarjeve shtesë të regjistrit të auditimit, si dhe përmirësimi i stabilitetit, besueshmërisë dhe shkallëzimit të produktit. Gjithashtu jane azhurnuar dokumentacionet bazuar në reagimet e perdoruesve, duke përfshirë udhëzime më të qarta për kërkesat e infrastrukturës, kështu që është më e lehtë për ju të filloni me Enterprise Server 3.0.

Shkarkoni GitHub Enterprise Server 3.0 tani, ose lexoni më shumë në shënimet e lëshimit.

Provoni GitHub Enterprise Server sot
Nuk po përdorni akoma serverin e ndërmarrjes GitHub? Filloni një provë falas për të përtëritur më shpejt me zhvilluesit e platformës që e dinë dhe e duan – tani e ngarkuar me veprime, paketa dhe siguri të përparuar.

#techalb_al


Tesla blen 1.5 miliard dollare ne bitcoin, planifikon ta pranoje ate si pagese

Tesla blen 1.5 miliard dollare ne bitcoin, planifikon ta pranoje ate si pagese

Tesla njoftoi të hënën se ka blerë 1.5 miliard dollarë bitcoin. Në një regjistrim me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim, kompania tha se bleu bitcoin për “më shumë fleksibilitet për të diversifikuar më tej dhe për të maksimizuar kthimet e parave tona”. Tesla gjithashtu tha se do të fillojë të pranojë pagesa në bitcoin në këmbim të produkteve të saj “subjekt i ligjeve në fuqi dhe fillimisht mbi një bazë të kufizuar”. Kjo do ta bënte Tesla prodhuesin e parë të madh që pranoi ta bëjë këtë. (Bitcoin me vlerë 1.5 miliard dollarë do t’i japë likuiditet Tesla-s në kriptovalutë sapo të fillojë ta pranojë atë për pagesa.)

Lëvizja e Tesla-s në bitcoin përfaqëson një investim të një përqindjeje të konsiderueshme të parave të gatshme në investim. Kompania kishte më shumë se 19 miliardë dollarë para të gatshme dhe ekuivalente të saj në fund në fund të vitit 2020, sipas regjistrimit të saj më të fundit.

Lëvizjet ngritën pyetje të menjëhershme rreth sjelljes së CEO Elon Musk në Twitter javët e fundit, ku ai është kredituar për rritjen e çmimeve të kriptomonedhave si bitcoin dhe dogecoin duke postuar mesazhe pozitive që kanë inkurajuar më shumë njerëz të blejnë monedhat dixhitale.

Dy javë më parë, miliarderi Tesla shtoi hashtag #bitcoin në bion e tij në Twitter, në një lëvizje që ndihmoi për të rritur për pak kohë çmimin e kriptovalutës me rreth 20%. Dy ditë më vonë, ai tha në faqen e bisedimeve mediatike shoqërore Clubhouse: “Unë në këtë pikë mendoj se bitcoin është një gjë e mirë dhe unë jam një mbështetës i bitcoin.”

Çmimet e Bitcoin u rritën në ngritje të reja të hënën pas njoftimit të Tesla, duke arritur një çmim prej të paktën 44,200 dollarë. Aksionet e Tesla u rritën më shumë se 2% të hënën në mëngjes. Tesla paralajmëroi investitorët për paqëndrueshmërinë e çmimit të bitcoin në paraqitjen e saj SEC.

Musk ka hyrë në telashe për cicërimat e tij në treg në të kaluarën, por është e paqartë se si vlen kjo për cicërimat e tij në lidhje me kriptovalutat. Më e rëndësishmja, SEC e akuzoi Musk për mashtrim në 2018 për tweet-et e tij në lidhje me marrjen e kompanisë private me 420 dollarë për aksion.

Musk përfundimisht u vendos me SEC dhe u detyrua të hiqte dorë nga roli i tij si kryetar i bordit të kompanisë dhe të paguante një gjobë prej 20 milion dollarë mbi një tjetër gjobë prej 20 milion dollarësh për vetë kompaninë.

Linku origjinal.

© techalb.al