Microsoft tani vlen më shumë se Google

Microsoft tani vlen më shumë se Google

Microsoft ka kaluar Google (Alphabet) në vlerësimin e tregut për herë të parë në tre vjet. Microsoft tani vlerësohet në 753 miliardë dollarë, ndërsa Alfabeti (kompania mëmë e Google) vlerësohet në 739 miliardë dollarë.

Kjo e bën Microsoft kompaninë e tretë më të vlefshme në botë, pas Apple dhe Amazon. Megjithatë, kjo do të jetë e përkohshme. Google fillimisht e kaloi Microsoft-in në vitin 2012, dhe palët kanë tregtuar pozicione disa herë gjatë viteve të fundit.

Megjithatë, mund të kuptohet se sa Microsoft ka përmirësuar çmimin e saj të aksioneve gjatë pesë viteve të fundit pasi që ish-CEO Steve Ballmer njoftoi planet e tij për të dalë në pension si CEO i Microsoft.

Çmimi i aksioneve i Microsoft është më shumë se dyfishuar që nga CEO Satya Nadella mori drejtimin e kompanisë katër vjet më parë.

Nadella ka rifokusuar Microsoft-in mbi teknologjitë ndër-platformë, cloud, inteligjencën artificiale dhe dëshiron të sigurojë të ardhmen e kompjuterëve kuantikë dhe pajisjeve të realitetit të përzier. Nadella ka asgjësuar përpjekjet e dështuara të Windows Phone, dhe kompania përgjithësisht është larguar nga koncepti që Windows-it të jetë në qendër të gjithçkaje që ofron.