Si te rrisni jetegjatesine e baterise se celularit – Ja pse nevojitet kalibrimi i saj

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

21/06/2018

Bateria nuk duron shumë! Bateria e celularit tim nuk mban më fare! Bateria nuk është me e njëjta! Këto janë vetëm disa nga mesazhet që marrim ditë për ditë në Facebook.

Bateria e celularit tuaj besnikë Android pas disa muajsh nuk zgjat më sa në fillim dhe mbaron shumë shpejt? Jo gjithmonë rënia autonomia është për shkak të një dëmtimit aktual të baterisë së brendshme. Nganjëherë sistemi operativ Android gabon në leximin e kapacitetit maksimal të baterisë, duke çuar në lodhje baterinë më shpejt se sa në ditët e para pas prodhimit në fabrikë.

KY UDHËZUES DO JU TREGOJË TË GJITHA HAPAT QË DUHET TË REALIZONI PËR TË KALIBRUAR BATERINË ANDROID NË MËNYRË EFEKTIVE.

Kemi realizuar një seksion përfundimtar dedikuar këshillave më të mirë për të mbajtur gjithmonë në shëndet të mirë baterinë e celularit tuaj.

Bateria e celularit – Pse kalibrimi i baterisë?

Bateria periodikisht ka nevojë për kalibrim kur ajo nënshtrohet cikleve të ngarkimit të gabuar gjatë një periudhe të gjatë kohore (të paktën 1 muaj). Kur kjo ndodh Android-i nuk është më në gjendje të duhur të lexojë vlerën maksimale të baterisë, duke shënuar një vlerë të gabuar (shkalla e gabimit varion nga 1% deri në 30% dhe më shumë).

Ju mund ta vini re atë nëse bateria e smartphonit tuaj kërkon një kalibrim, kur fikni telefonin tuaj në një nivel të caktuar (50%) dhe e gjeni veten me një nivel krejt të ndryshme pasi e ndizni (55%), shpesh me dallime shumë të mëdha. Në këto raste është e nevojshme të rikalibroni baterinë në Android sa më shpejt të jetë e mundur.

Bateria e celularit – Si të kalibroni baterinë në Android?

Për të kalibruar saktë baterinë në Android, sugjerojmë që të ndiqni me kujdes të ndiqni hapat e mëposhtëm. Duke kryer këtë cikël kalibrimi leximi i vlerës së ngarkesës së baterisë duhet të kthehet në nivelet normale.

1- Mbarimi i plotë i baterisë

Në mënyrë që të arrihet një lexim i saktë i nivelit të baterisë ju do të duhet që të shkarkoni komplet pajisjen tuaj Android, derisa bateria të jetë 0% – niveli i ngarkimit.

KJO MUND TË JETË NJË KOHË E MIRË PËR TË LUAJTUR TË GJITHA LOJRAT QË KURRË NUK KENI TESTUAR DERI NË FUND NË ANDROID, NË MËNYRË QË TË SHPEJTONI SHKARKIMIN E PLOTË TË BATERISË.

2- Përpiquni ta ndizni me 0%

Nëse leximi i ngarkesës së baterisë është i gabuar, mund të ketë një ngarkesë të mbetur që lejon që smartphoni juaj të aktivizohet edhe nëse është fikur automatikisht në nivelin 0%. Nëse ndizet përsëri, prisni që ajo të mbarojë sërisht derisa të mos tregojë ndonjë shenjë jete. Riprovojeni derisa mos të ndizet më.

3- Lidheni me karikuesin origjinal

Tani lidhni ngarkuesin e celulari tuaj (preferohet origjinali) dhe lijeni atë derisa ekrani të tregojë 100% të nivelit të ngarkimit. Mos e shkëputni ngarkuesin për ndonjë arsye derisa të përfundoni të gjithë procedurën.

4- Ndizni celularin me karikuesin e lidhur

Me ngarkuesin akoma të lidhur, ndizni celularin dhe prisni derisa të arrini në ekranin e shtëpisë të sistemit operativ. Prisni pak minuta (4 min duhet të mjaftojnë) pastaj më në fund nxirreni ngarkuesin nga muri.

SAPO KENI PËRFUNDUAR NJË CIKËL KALIBRIMI, TANI DO TË KENI NJË CELULAR ANDROID ME BATERINË FILLESTARE.

5- Këshillat më të dobishme që duhet të ndiqni:

  • Përtej mbushjes normalë përpiquni ta rimbushni përpara se të arrijë 30% të autonomisë së mbetur
  • Rimbushni telefonin ku është i ndezur
  • Mundohuni të bëni shumë rimbushje të shkurtra dhe jo një të gjatë
  • Mos e karikoni celularin për më shumë se 8 orë
  • Aktivizoni kursimin e energjisë sapo të bie nën 30% të ngarkesës së mbetur
  • Nëse nuk keni nevojë të përdorni smartfonin tuaj për një kohë të gjatë, provoni ta ruani pa baterinë ose, nëse nuk është e mundur, me një ngarkesë prej 70%.
  • Ndryshimet e temperaturës mund të ulin ose rrisin jetën e baterisë, evitoni ndryshimet termike të ekzagjeruara.

Nëse, pavarësisht kalibrimit dhe këshillave që ju kemi propozuar, bateria nuk zgjat shumë, shqyrto mundësinë e zëvendësimit të saj.

ZAKONISHT PAS 2 VITESH KAPACITETI I BATERIVE (DHE RRJEDHIMISHT KOHËZGJATJA E NGARKESËS) REDUKTOHET SHUMË.

 

0 Komente