Framework-u i ri për zhvillimin e aplikacioneve Google Flutter është tani në fazën beta.

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

02/03/2018

Është 2018, si duhet të bësh një aplikacion? Ja përgjigja e shkurtër: askush nuk e di. Por ndoshta kjo është një gjë e mirë.

Dje, Google njoftoi lirimin zyrtar beta të kuadrit të saj të zhvillimit të aplikacionit Flutter (siç shihet në 9to5Google). Është një mënyrë për të bërë një aplikacion dhe është veçanërisht i përshtatshëm për ndërfaqen e përdoruesit të zbukuruar.

“Por prisni,” ju pyesni, “mos ndoshta Google vetëm po njofton përkrahjen Kotlin për zhvillimin e Android? Pse Google do që unë të mësoj Flutter tani?

Dhe kjo është një pyetje shumë e mirë.

Shih, ka dy rrugë kryesore për zhvillimin e aplikacioneve. Zhvillimi “amtare”, ku ju përdorni mjetet dhe gjuhët e paracaktuara që ofrohen nga Apple ose Google për platformat e tyre përkatëse. Por pastaj ka … gjithçka tjetër. Ju mund të bëni aplikacione për Android dhe iOS në C # duke përdorur Xamarin të Microsoft-it, mund të përdorni HTML dhe JavaScript në Apache Cordova, ose thjesht mund të përdorni JavaScript me kornizën React Native të Facebook-ut. Ju gjithashtu mund të miksoni teknikat, nëse keni eksperiencën

Ka një milion metoda për të ndërtuar aplikacione, kryesisht për dy arsye të thjeshta:

Zhvillimi vendor i aplikacioneve duke përdorur mjete zyrtare është  i vështirë.

Kodi i shkruar posaçërisht për Android ose iOS është në mënyrë depresive i pakalueshëm.

Tani Google po ofron një alternativë për mjetet ekzistuese Android me një kornizë ndër-platformare të vetin.

Flutter është një përbindësh i Frankenstein-it për projekte të ndryshme të Google. Është e bazuar në gjuhën e programimit Dart të Google, i cili duket se është popullor në Google, por askund tjetër. Ajo ka një motor rendering bazuar në Skia Graphics Library, e njëjta gjë që Chrome përdor për të nxjerrë pikselet në një ekran. Ekziston një IDE IntelliJ për Flutter, ashtu si Google ka me Android Studio. Dhe Google është gjithashtu duke përdorur Flutter në sistemin e ardhshëm Fuchsia OS, kështu që e gjithë ekipi është në përzierje.

Në vend të instalimit të komponentëve Android dhe iOS, Flutter ngjyros çdo pixel të vetëm në ekran. Flutter ka përsëritje të përsosur piksel të UI-s iOS dhe UI material i Android, kështu që zhvilluesit mund të ndërtojnë përvoja të njohura jashtë kutisë, por fuqia reale e Flutter-it është në krijimin e ndërfaqeve dhe animacioneve krejtësisht të ndryshueshëm.

Për shembull, goditja më e madhe e botës së vërtetë të Flutter-it deri tani është aplikacioni Hamilton.

Më së shumti jam i ngazëllyer për Flutter sepse është korniza e parazgjedhur e UI për Fuchsia-OS, dhe unë jam i fiksuar me Fuchsia. Google ka mënyra për të shkuar përpara Flutter-it është aq intuitiv sa React native, ose si tipar i pasur si një SDK vendas. Gjithashtu, a është dikush me të vërtetë i ngazëllyer për të mësuar Dart?

Por unë jam i kënaqur që, në një kuptim të vogël, Google e kupton se si zhvillimi i tmerrshëm i aplikacioneve është dhe dëshiron ta bëjë më të mirë.

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Si te optimizojme imazhet per SEO?

Optimizimi i imazhit ka të bëjë me zvogëlimin e madhësisë të imazheve tuaja sa më shumë që të jetë e mundur pa prishur...

0 Komente