Android P sjell seksionin trapezoidal për ekranët e SmartPhone-ëve

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

11/03/2018

Google ka publikuar versioni e fundit të sistemit operative për SmartPhone, të quajtur Android P dhe përveçe risive grafike ai sjell dhe mundësinë për tu përshatur me ekranë të ngjashëm me atë të iPhone X. Kujtojmë që iPhone X ka në krye të ekrani një “gungë” trapezoidale e cila nuk bën pjesë tek ekrani por mban sensor të ndryshëm të cilët duhet të jenë pikërisht aty.

Apple e krijoi këtë tip ekrani për të shfrytëzuar në maksimum sipërfaqen ballore të aparatit dhe tashmë Android P do ti japë mundësi kompanive si Samsung që të shfrytëzojnë ekranit ashtu siç bën iPhone X. Ndër të parat kompani që do të shfrytëzojnë këtë risi do të jenë Asus, LG dhe G7.

#techalb.al

0 Komente