Stephen Hawking vdiq në ditën Pi, dhe në ditëlindjen e Albert Einstein (Foto/Video)

Written by techalb

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then the first woodpecker that came along would destroy civilization. (Gerald Weinberg)

16/03/2018

Shumë përdorues të internetit po besojnë se Stephen Hawking nuk do të mund zgjidhte ditën më të mirë për të vdekur.

Fizikani 76-vjeçari, njëri nga shkencëtarët më të famshëm ndërroi jetë më 14 mars, e njohur si Dita Pit – ku shkencëtarët dhe matematikanët në mbarë botën festojnë vlerën e Pi-së.

Por, kjo rastësi nuk i ka shpëtuar shumë përdoruesve të internet që bënë disa krahasime interesante.

Data e vdekjes së Hawking – 3/14, është e rëndësishme për faktin se 3.14 janë tre numrat e para të Pi-së, një bazë e gjeometrisë. Në mënyrë të veçantë, është raporti i rrethit të një rrethi me diametrin e tij.

Dher derisa në masë të madhe po përhapej lajmi mbi vdekjen e Hawking në orët e para të mëngjesit në Londër, njerëzit nga e mbarë bota filluan shpejtë të lidhin pikat kyçe.

Përdoruesit e rrjetit social Twitter, gjithashtu kishin vërejtur se më 14 mars kishte lindur një shkencëtar tjetër i madh – Albert Einstein.

 

0 Komente